piątek, 2 września 2011

ryż + cukinia + sosik z tofu na zimno


  
 Chyba idzie jesień, albo nawet zima!
21 i już jest ciemno jak... w jaskini. Jest chłodno. Oglądając film marze o kołdrze i KKO.
Co dzień piekę ciasto. Zło.

O dzisiejszym przepisie nie ma co pisać. Jest prosty jak cep.
Napiszę tylko z czego zrobiłam sos/dresing do ryżu.

pół kostki naturalnego tofu
1/4 szklanki mleka sojowego
świeża bazylia kilka listków
świeża pietruszka (podobna ilość)
świeży koperek (podobna ilość)
sól, pieprz ziołowy
Wszystko ślicznie blenderujemy na krem. Wstawiamy na chwile do lodówki. Idealny do ryżu, sałątek, kanapek, kasz itp. itd.







 


2 komentarze:

  1. Ale to pięknie wygląda <3

    Właśnie zbliżam się powoli do końca oglądania całego twojego bloga. Od wczoraj oglądam od najnowszych do najstarszych przepisow :)

    OdpowiedzUsuń