środa, 5 sierpnia 2015

GDZIE MOŻNA MNIE SPOTKAĆ?


Najbliższy czas to sporo pracy i małych przyjemności. Do końca tygodnia mój dom to komputer taty i ogród mamy. Tu kończę pisanie, modły nad dyskiem i oddycham świeżym powietrzem.  Od soboty zaczynam mały trip po Polsce i okolicach. Gdzieniegdzie będzie można mnie spotkać, pogadać i przybić piątkę. Śmiało mnie zaczepiajcie!

9-15 sierpnia NIEPRZEŚNIA
W Nieprześni w pięknym starym dworku będę spełniać się jako szef kuchni. Gotuję dla wczasowiczów, duża ekscytacja, stres i odpowiedzialność!





15 sierpnia SOPOT
Zapraszam na sopocką plażę. Diverse Pop Up Store. O 18 czekać będą na Was leżaki i ja. Trochę poopowiadam o gotowaniu, weganizmie, obalę parę mitów kuchni roślinnej i chętnie odpowiem na wszystkie nurtujące Was pytania.


20 sierpnia WROCŁAW
Zapraszam na sezonowe gotowanie do Akademii Kulinarnej Whirpool.
Będzie bardzo wakacyjnie. 
W menu:
Zupa krem z pieczonych pomidorów z pesto basilico
Ziołowa polenta z grillowanymi warzywami
"Surowy" makaron z cukinii z pesto oraz kremowym sosie z chili 
Sałatka z pieczonej papryki z miętą i jeżynami
Carpaccio z buraka z cynamonem
Migdałowa panna cotta z owocami

ZAPISY:
wroclaw@akademiakulinarnawhirlpool.pl

oraz
http://akademiakulinarnawhirlpool.pl/warsztaty/wroclaw/dla-kazdego/warsztaty-z-kuchni-roslinnej


2 Września BERLIN I WENECJA
Jadę tam na podbój sklepów i knajp. Będę jeść i focić. Na pewno napiszę Wam subiektywną relację. 
Potem lecę do moich ukochanych Włoch uczyć się gotować, śpiewać, gestykulować i zbankrutować na gadżety do ravioli. Misja Wenecja i Biennale Sztuki. Wrócę...jak wrócę.

Koło 15 września coś miałam zrobić, ale nie pamiętam...



16 września WARSZAWA
Warsztaty w Cook Up
Vegan Slow Fast Food. 
w menu:
Mini pizze na spodzie z sosem pomidorowy, pesto oraz pizza bianca
Kolorowe hummusy z burakiem, bazylią i papryką
Falafele w domowej bułce oraz sosy majonezowe z kolendrą, ogórkiem i musztardą
Amerykański burger z buraka z krążkami cebulowymi
Frytki z warzyw korzeniowych na ostro lub łagodnie
Owocowy milk szejk

18-20 Września WARMIA
To już ostatni magiczny wypad z naszego cyklu REPUBLIKA BIOS AMIGOS. Tym razem zapraszamy Was na kulinarne jam session. Podczas 3-dniowego wypadu nie zabraknie twórczej pracy przy gotowaniu i uczenia się nowych kulinarnych patentów, którymi oczarujemy rodzinę i przyjaciół. Nie zabraknie też wspólnie spędzonych wieczorów przy lampce wina, rozmowach i odpoczynku. Tu nad garami zawiązują się przyjaźnie. Tutaj warto być. Będzie autorsko, sezonowo, pysznie i… magicznie!

Więcej informacji na stronie http://biosamigos.pl/alicja-w-krainie-garow-czyli-kulinarne-czary-mary-z-wegan-nerd/


16-18 października ŁÓDŹ
tej imprezy nie mogę się doczekać. W dniach 18-18 odbędzie się Festiwal Zielone Smaki Łodzi, którego mam zaszczyt objąć  swoim patronatem. Co więcej zasiądę w szanownym składzie jury podczas konkursu. Będzie super!
❤️‍ ❤️‍ ❤️‍

Nie oficjalnie pod koniec sierpnia będę w Warszawie, wiec śledźcie profil facebook, a nuż pojawi się tam informacja o spontanicznym spotkaniu.
Może wreszcie uda mi się coś zorganizować w Krakowie. Jakiś taki śpiący się zrobił i bardzo trudno na roślinne akcje.
Oprócz tego przede mną wakacje (tak wreszcie wakacje!) we Włoszech.



4 komentarze:

  1. No to jesteśmy umówione - we trzy , w Sopocie ! ;) Do zobaczyska !

    OdpowiedzUsuń
  2. Wielka szkoda, że nie mam możliwości dojazdu do żadnego z tych miejsc ;c

    http://patrysjahasmikmero.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  3. Nawet Wrocław mam bardzo daleko :/

    OdpowiedzUsuń