niedziela, 3 kwietnia 2016

MANGO LASSI Z JOGURTEM KOKOSOWYM I KURKUMĄ



Zepsułam telefon i muszę sobie poprawić humor. O tygodnia poprawiam sobie humor. Nie będę tu pisać komentarzy i swoich opinii, ale napiszę tylko jedno;  dziewczyny, kobiety, córki, matki i babcie. Nie dajcie się zamknąć . Wasze istnienie i Wasz głos jest ważny. Obecnie w kraju trwa demonstracja władzy partii rządzącej, niemająca nic wspólnego z obroną życia. 
Nie dajcie się. Bo co jak co, ale kobiety i ich siła  zawsze napędzała mnie w trudnych chwilach.  Niech każda żyję tak jak chce i według własnych zasad, upodobań i sumienia. Ale żyjmy razem i dajmy żyć innym. W kobietach siła. Bądźcie w sowim życiu szczęśliwe.

Wiem, że po takim wstępie kretynizmem jest przejść do pierdół o mango lassi. Ale nim właśnie wnoszę toast i z nadzieją, że dobro jeszcze nadejdzie i że nadchodzi dzień. kiedy znowu trzeba połączyć siły, tak jak jak sto lat temu robiły to nasze babki.

Kurkuma nie tylko podkręca żółty kolor napoju, ale jest naturalnym antybiotykiem z właściwościami antywirusowymi i antyzapalnymi. W sam raz na wiosenną jeszcze nie tak stałą pogodę.  






1 miękkie dojrzałe mango
1 szklanka wody
2 łyżeczki kurkumy
ew. słodki syrop


❤  Mango umyj następnie wydobądź miąższ. Jest kilka sposób na obierania mango. Każda tak samo trudna. 

❤ Miąższ z mango przesyp do kielicha blendera. Dodaj jogurt kokosowy i kurkumę. 

❤ Zacznij miksować. Powoli dodawaj wodę by uzyskać odpowiednio delikatną konsystencję. Kiedy konsystencja jest za gęsta nie pije się wygodnie.

   


4 komentarze:

  1. Jadłam ostatnio tofurnik o tym smaku i oszalałam na jego punkcie, przez to następnego dnia kupiłam mango. Już wiem, że zrobię z niego takie mango lassi jak na zdjęciach, wygląda oszałamiająco! :O

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Kupiłam ostatnio mango i było tak miękkie, że postanowiłam właśnie zrobić to lassi. Było taaaak naturalnie słodkie, że musiałam rozcieńczać sporo wodą :D ale taki foturnik to jest coś! dzięki za pomysł!

      Usuń