tag:blogger.com,1999:blog-2945795313876789569.post4359601397122772597..comments2024-03-28T10:39:34.071+01:00Comments on Wegan Nerd - roślinne gotowanie: SOS ZE ŚWIEŻYCH POMIDORÓW I BAKŁAŻANA Z PULPETAMI Z KASZY JAGLANEJ I SUSZONYCH POMIDORÓWWegan Nerdhttp://www.blogger.com/profile/06392556341774347565noreply@blogger.comBlogger27125tag:blogger.com,1999:blog-2945795313876789569.post-61767751110125876022018-01-18T12:02:09.008+01:002018-01-18T12:02:09.008+01:00My to zjadamy we dwoje, a robię z dwóch dużych bak...My to zjadamy we dwoje, a robię z dwóch dużych bakłażanów i ryżem lub makaronem :D Jedno z moich ulubionych dań!Vellimyshttps://www.blogger.com/profile/06489473886092320808noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2945795313876789569.post-2731771843689234752017-06-26T14:45:29.694+02:002017-06-26T14:45:29.694+02:00Świetny przepis! Dziękuje :)Świetny przepis! Dziękuje :)Danutahttps://www.donki.com.pl/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2945795313876789569.post-12232240930421569922017-06-17T10:04:45.024+02:002017-06-17T10:04:45.024+02:00no pewka!
180 stopni i włola!no pewka!<br />180 stopni i włola!Wegan Nerdhttps://www.blogger.com/profile/06392556341774347565noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2945795313876789569.post-23508740012773943372016-10-05T07:47:12.860+02:002016-10-05T07:47:12.860+02:00"Jeśli sos jest za rzadki dodaj wodę." c..."Jeśli sos jest za rzadki dodaj wodę." czy aby na pewno? ;o)Ahab666https://www.blogger.com/profile/06877689962991903401noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2945795313876789569.post-60575727344047608642016-02-16T16:36:38.649+01:002016-02-16T16:36:38.649+01:00Zrobiłam dzisiaj to danie i jest rewelacyjne! Wszy...Zrobiłam dzisiaj to danie i jest rewelacyjne! Wszystkim smakowało. Dziękuje za super przepis!anna90https://www.blogger.com/profile/16408084601628289584noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2945795313876789569.post-31272213028538840552016-02-14T21:22:35.899+01:002016-02-14T21:22:35.899+01:00mozna upiec te pulpeciki zamiast smazyc?mozna upiec te pulpeciki zamiast smazyc?Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/04661920415677609468noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2945795313876789569.post-37801259332503086952016-02-12T18:32:22.353+01:002016-02-12T18:32:22.353+01:00mój wewnętrzny wegetarianin płacze z radości.mój wewnętrzny wegetarianin płacze z radości.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2945795313876789569.post-73596640783688227032016-01-06T09:49:05.716+01:002016-01-06T09:49:05.716+01:00Zrobiłam i wyszło dokładnie tak jak na zdjęciu. Ch...Zrobiłam i wyszło dokładnie tak jak na zdjęciu. Choć mój chłopak to typowy mięsożerca zjadł ze smakiem i był pod wrażeniem:)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/09701284340340829206noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2945795313876789569.post-65223171559972665792015-06-12T12:14:29.716+02:002015-06-12T12:14:29.716+02:00Te jaglane pulpeciki są przepyszne, weszły na sta...Te jaglane pulpeciki są przepyszne, weszły na stałe do naszego menu, świetnie smakują z sosem pomidorowo- bakłażanowym dzięki za przepis:-) Bozena Baranhttps://www.blogger.com/profile/08334593846854267522noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2945795313876789569.post-19695344786130893952015-05-12T15:59:40.209+02:002015-05-12T15:59:40.209+02:00Chciałam być sprytna i się nie nachodzić (w osiedl...Chciałam być sprytna i się nie nachodzić (w osiedlowym sklepiku nie było kaszy jaglanej, więc zastąpiłam ją najdrobniejszą jęczmienną...), jednak z braku wprawy pulpeciki się porozpadały, więc wrzuciłam kaszę do sosu... jezusieńku, pychota i tak!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2945795313876789569.post-26264150823333353882015-02-01T17:24:46.409+01:002015-02-01T17:24:46.409+01:00Ja smażę z skórką :) Ja smażę z skórką :) Wegan Nerdhttps://www.blogger.com/profile/06392556341774347565noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2945795313876789569.post-28069736352760492752015-02-01T16:38:17.411+01:002015-02-01T16:38:17.411+01:00A bakłażana obierać ze skórki, czy tak smażyć?A bakłażana obierać ze skórki, czy tak smażyć?Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/09897495209373757125noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2945795313876789569.post-8257077676501633712014-11-24T20:15:06.226+01:002014-11-24T20:15:06.226+01:00Tyle jak na zdjęciu, około 4 nawet do 5 porcji :) ...Tyle jak na zdjęciu, około 4 nawet do 5 porcji :) Wegan Nerdhttps://www.blogger.com/profile/06392556341774347565noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2945795313876789569.post-76366443121226258002014-11-24T19:50:55.388+01:002014-11-24T19:50:55.388+01:00A na ile mniej więcej to jest porcji? :)A na ile mniej więcej to jest porcji? :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/03199220863335106932noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2945795313876789569.post-52837298167525721662014-11-02T19:20:14.031+01:002014-11-02T19:20:14.031+01:00Ach przepraszam, zapomniałam dodać, że było pyszne...Ach przepraszam, zapomniałam dodać, że było pyszne!Semalihttps://www.blogger.com/profile/12319119065906477986noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2945795313876789569.post-40699251891559098422014-09-18T10:11:55.528+02:002014-09-18T10:11:55.528+02:00Chyba ten olej ..ja wrzucam na zimny :( no coz bra...Chyba ten olej ..ja wrzucam na zimny :( no coz brak fachu w kuchni :( Dzieki za pomoc POZDRvelchinaskihttps://www.blogger.com/profile/16533314388464631800noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2945795313876789569.post-60683227211966175272014-09-17T21:22:28.173+02:002014-09-17T21:22:28.173+02:00Gotuję na około 20 minut. Potem dodaję pomidorki i...Gotuję na około 20 minut. Potem dodaję pomidorki i drobniutko pokrojoną cebulkę. Czekam chwilę, aż wszystko wystygnie i i lepie kulki. Robiłam tak 4 razy już bez żadnych dodatków i nic się nie rozpadało . Może za mało rozgrzany olej? <br />Wegan Nerdhttps://www.blogger.com/profile/06392556341774347565noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2945795313876789569.post-75970071160551002802014-09-17T20:54:48.900+02:002014-09-17T20:54:48.900+02:00Gotuje kasze jak piszesz ale jak dlugo gotujesz sw...Gotuje kasze jak piszesz ale jak dlugo gotujesz swoja bo moja chyba jest za dlugo gotowana bo klei sie ale kulki ciezko sie formuje dodaje bulki tartej ale i tak przy smazeniu rozwalaja sie ;(velchinaskihttps://www.blogger.com/profile/16533314388464631800noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2945795313876789569.post-37588662262651792132014-09-17T20:02:01.633+02:002014-09-17T20:02:01.633+02:00Taki obiad to cudna strawa dla przemęczonej duszy ...Taki obiad to cudna strawa dla przemęczonej duszy - dużo lepsza niż sen :)Aguhttps://www.blogger.com/profile/16697013389349854802noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2945795313876789569.post-47310563770936105892014-09-17T18:54:20.446+02:002014-09-17T18:54:20.446+02:00nie rozpadaja sie te pulpety?nie rozpadaja sie te pulpety?lucyhttps://www.blogger.com/profile/07362547817332679602noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2945795313876789569.post-17369157883708626652014-09-16T19:10:20.128+02:002014-09-16T19:10:20.128+02:00ojej nie mam pojęcia. Ja robiłam te kulki wiele ra...ojej nie mam pojęcia. Ja robiłam te kulki wiele razy i zawsze super się lepi. A jak gotowałaś kaszę? Powinna mieć 2x wiecej wody (1 szklanka kaszy:2 szklanki wody) i na miękko. Jaglana naturalnie się lepi. Warto użyć pomidorów w zalewie, oliwa też działa jak spoiwo. Kulki robię wielkości piłeczki do golfa ;) Pszczołahttps://www.blogger.com/profile/00996589068293318414noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2945795313876789569.post-26319948082752929642014-09-16T16:23:36.103+02:002014-09-16T16:23:36.103+02:00Rozpadaja mi sie podczas smazenia za duze kulki cz...Rozpadaja mi sie podczas smazenia za duze kulki czy jak ?velchinaskihttps://www.blogger.com/profile/16533314388464631800noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2945795313876789569.post-332462355186792342014-09-15T14:37:22.042+02:002014-09-15T14:37:22.042+02:00Pyszne, danie!
Do kaszy dodałam pieczarki zamiast ...Pyszne, danie!<br />Do kaszy dodałam pieczarki zamiast pomidorów suszonych, a doprawiłam dodatkowo zmielonym kminem rzymskim i słodką papryką, było pyszne. Polecam! :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/14873290362929020759noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2945795313876789569.post-50322330027578420502014-09-15T11:15:15.092+02:002014-09-15T11:15:15.092+02:00Długo czekałam na ten przepis- dzięki :)Długo czekałam na ten przepis- dzięki :)Anna Bochenekhttps://www.blogger.com/profile/03829477232037351568noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2945795313876789569.post-3816418787736083842014-09-15T06:34:45.139+02:002014-09-15T06:34:45.139+02:00świetne danie! nic mu nie brakuje, pozostaje tylko...świetne danie! nic mu nie brakuje, pozostaje tylko mi zrobić i zajadać! :)teenager ;)https://www.blogger.com/profile/05589606041821698790noreply@blogger.com