tag:blogger.com,1999:blog-2945795313876789569.post5184435304995741397..comments2024-03-28T10:39:34.071+01:00Comments on Wegan Nerd - roślinne gotowanie: PASTA Z PIECZONEGO BAKŁAŻANA I PIECZONEJ PAPRYKIWegan Nerdhttp://www.blogger.com/profile/06392556341774347565noreply@blogger.comBlogger17125tag:blogger.com,1999:blog-2945795313876789569.post-11177965960787302662020-01-30T13:24:08.572+01:002020-01-30T13:24:08.572+01:00Starczy bakłażana owinąć w folie aluminiową i upie...Starczy bakłażana owinąć w folie aluminiową i upiec w piekarniku...<br />Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/07676211799082376760noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2945795313876789569.post-7061901709498474602018-12-06T19:02:44.614+01:002018-12-06T19:02:44.614+01:00Dzieki za przepis. Do pasty dodalam jeszcze troche...Dzieki za przepis. Do pasty dodalam jeszcze troche przecieru pomidorowego, smak zrobil sie bardziej wyrazisty, wiec nie znika po posmarowaniu na chlebku. Pozdrawiam!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2945795313876789569.post-91580909802485168152016-10-21T00:29:59.162+02:002016-10-21T00:29:59.162+02:00Zrobiłem pyszne ale zamiast sezamu dodałem dwie ły...Zrobiłem pyszne ale zamiast sezamu dodałem dwie łyżeczki oleju sezamowego.Yakehttps://www.blogger.com/profile/02984732380608244294noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2945795313876789569.post-31238657489385164162016-09-21T23:14:32.839+02:002016-09-21T23:14:32.839+02:00a mi się połowa słoików nie zawekowała :(
skwaśnia...a mi się połowa słoików nie zawekowała :(<br />skwaśniało w środkuAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2945795313876789569.post-41672936870737789512016-05-03T09:25:57.221+02:002016-05-03T09:25:57.221+02:00Ja myślę, że po prostu za bardzo opiekłam nad paln...Ja myślę, że po prostu za bardzo opiekłam nad palnikiem. Całość cuchnęła popiołem. Ona nie była gorzka, po prostu smakowała spalenizną (a zapach jak z popielniczki).SłońceToskanii79https://www.blogger.com/profile/09283141448458305081noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2945795313876789569.post-21319337618520176862016-05-02T22:34:34.500+02:002016-05-02T22:34:34.500+02:00Ja myślę, że po prostu za bardzo opiekłam nad paln...Ja myślę, że po prostu za bardzo opiekłam nad palnikiem. Całość cuchnęła popiołem. Ona nie była gorzka, po prostu smakowała spalenizną (a zapach jak z popielniczki).SłońceToskanii79https://www.blogger.com/profile/09283141448458305081noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2945795313876789569.post-82344744294956305482016-05-02T22:04:03.734+02:002016-05-02T22:04:03.734+02:00A obrałaś wszystko dokładnie ze skórki? nie powinn...A obrałaś wszystko dokładnie ze skórki? nie powinna być gorzka, wręcz przeciwnie papryka powinna nadać jej dużo słodyczy.Wegan Nerdhttps://www.blogger.com/profile/06392556341774347565noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2945795313876789569.post-22151508518256645752016-05-02T21:55:50.882+02:002016-05-02T21:55:50.882+02:00:-( cała pasta poszła do śmieci.
Chyba za długo op...:-( cała pasta poszła do śmieci.<br />Chyba za długo opiekałam - smakowała jak popielniczka :-(<br />A miałam taką ochotę na tę pastę :-(SłońceToskanii79https://www.blogger.com/profile/09283141448458305081noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2945795313876789569.post-1919251433519850932016-04-28T07:49:56.176+02:002016-04-28T07:49:56.176+02:00Ja mam ten sam problem, ale poradziłam sobie opiek...Ja mam ten sam problem, ale poradziłam sobie opiekając bakłażana na patelni grillowej. Po ok 20 minutach cały ładnie się spiekł :)<br />Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/05888738397630452642noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2945795313876789569.post-47150061803819728982015-10-07T19:04:25.051+02:002015-10-07T19:04:25.051+02:00Myślę, że pasteryzacja 15 minut się sprawdzi :))Myślę, że pasteryzacja 15 minut się sprawdzi :))Wegan Nerdhttps://www.blogger.com/profile/06392556341774347565noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2945795313876789569.post-28974771332759368782015-10-07T18:02:17.948+02:002015-10-07T18:02:17.948+02:00A czy można zawekować żeby mieć na przyszłość? Czy...A czy można zawekować żeby mieć na przyszłość? Czy raczej się zepsuje?www.SzklanaPracownia.plhttps://www.blogger.com/profile/14592378193887779792noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2945795313876789569.post-4855119913696414742015-01-08T17:32:18.768+01:002015-01-08T17:32:18.768+01:00no to zabieram się do roboty, robie bez papryki bo...no to zabieram się do roboty, robie bez papryki bo akurat przed znalezieniem tego przepisu zużyłem.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/13593838227200578079noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2945795313876789569.post-31621141475510629452014-08-26T21:44:27.770+02:002014-08-26T21:44:27.770+02:00Lubię takie potrawki do chleba. Zwykle robię pasę ...Lubię takie potrawki do chleba. Zwykle robię pasę z marchwi i kaszy jaglanej oraz z białej fasoli lub bobu, to dla mnie nowika do przygotowania i spróbowania. Dziękuję za inspirację.Anowi Lowhttps://www.blogger.com/profile/10514369622262258112noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2945795313876789569.post-14941803026900103042014-08-06T18:33:31.612+02:002014-08-06T18:33:31.612+02:00To już wiem, co zrobię na kanapki, jak tylko dorwę...To już wiem, co zrobię na kanapki, jak tylko dorwę bakłażana ;)<br />Dzięki :DShadowgirlhttps://www.blogger.com/profile/11405676632938698945noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2945795313876789569.post-48879115137077615912014-08-04T15:47:06.508+02:002014-08-04T15:47:06.508+02:00Można pominąć opalanie bakłażana nad palnikiem. Za...Można pominąć opalanie bakłażana nad palnikiem. Zamiast tego należy przekroić go na pół z góry na dół, ponakłuwać go wykałaczką od strony skórki i takiego dać do piekarnika. Gdy zacznie brązowieć powinien być już gotowy do wyjęcia. Po przestygnięciu miąższ powinien dać się łatwo oddzielić od skórki za pomocą rąk i jakiejś łyżeczki.Maktarehttps://www.blogger.com/profile/15134545019838928089noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2945795313876789569.post-70691898352122536222014-08-03T23:27:21.531+02:002014-08-03T23:27:21.531+02:00ojej trudne pytanie bo nie miałam nigdy do czynien...ojej trudne pytanie bo nie miałam nigdy do czynienia z kuchenką indukcyjną. Pewnie można zawinąć bakłażana w folię i tak piec, ale zajmie to o wiele więcej czasu. Podobnie radzi Yotam Ottolenghi w swojej książce, pisze o 1 godzinie. to dość sporo :( Możesz opuścić tę czynność, ale bakłażan nie będzie się tak łatwo obierać. Może sprawdzi się też patelnia grillowa? Wegan Nerdhttps://www.blogger.com/profile/06392556341774347565noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2945795313876789569.post-27413135410136456842014-08-03T22:25:42.988+02:002014-08-03T22:25:42.988+02:00Moja droga, a może masz jakąś radę jak poradzić so...Moja droga, a może masz jakąś radę jak poradzić sobie z bakłażanem gdy ma się kuchenkę indukcyjną?Monikahttps://www.blogger.com/profile/14987801364635972424noreply@blogger.com