tag:blogger.com,1999:blog-2945795313876789569.post573466743957528576..comments2024-03-28T10:39:34.071+01:00Comments on Wegan Nerd - roślinne gotowanie: Kuchnia żydowska: Zupa porowa z miodemWegan Nerdhttp://www.blogger.com/profile/06392556341774347565noreply@blogger.comBlogger4125tag:blogger.com,1999:blog-2945795313876789569.post-77132645016434294442020-03-01T13:15:42.732+01:002020-03-01T13:15:42.732+01:00Bardzo ciekawy wpis. Pozdrawiam serdecznie.Bardzo ciekawy wpis. Pozdrawiam serdecznie.Adrian Moczyńskihttps://www.blogger.com/profile/08013149868570027936noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2945795313876789569.post-17186428101801006342013-04-21T18:41:48.410+02:002013-04-21T18:41:48.410+02:00Idealna! Ostatnio zrobiłam tyle różnych kremów, że...Idealna! Ostatnio zrobiłam tyle różnych kremów, że trudno było mi znaleźć coś, co smakuje oryginalnie - a ta jest naprawdę dobra :). Dzięki za inspirację!Ew.https://www.blogger.com/profile/09985690229450435258noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2945795313876789569.post-56605147172802945952012-10-04T03:38:49.305+02:002012-10-04T03:38:49.305+02:00Podobno ze sztucznym miodem lepiej uważać.
http:/...Podobno ze sztucznym miodem lepiej uważać.<br /><br />http://ilovetofu-cb.blogspot.com/search?q=mi%C3%B3d<br /><br />„I jeszcze na koniec - jest dużo sprzeczności jeśli idzie o tzw. miód sztuczny. Nie jem tego, gdyż nie mam pewności co do pochodzenia jego składników, bo takich informacji na opakowaniu nie ma.<br /><br />Z tego, co wyczytałam w książkach dotyczących technologii żywienia są dwie metody jego otrzymywania : jeden to obróbka termiczna cukru i powstaje w wyniku tego syrop, do którego dodaje się esencje smakowe i aromaty (które mogą być uzyskiwane na bazie naturalnych esencji otrzymywanych z mleczka bądź pyłku pszczelego), a drugi sposób - to przerabianie wody z cukrem przez pszczoły.<br /><br />Jeden i drugi produkt może w Polsce nosić nazwę "miodu sztucznego" . Jeden i drugi produkt w takim wypadku raczej niewiele ma wspólnego z wegańskim produktem. Zanim sięgnięcie po słoiczek w sklepie - lepiej dokładnie wybadajcie sprawę.<br />A ja i tak omijam takie chemiczne wynalazki i wolę syrop klonowy :)"Madziaranoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2945795313876789569.post-47210368467339163542012-09-30T17:35:41.850+02:002012-09-30T17:35:41.850+02:00o jak ja lubię cię czytać :)o jak ja lubię cię czytać :)M.https://www.blogger.com/profile/12313078597383571483noreply@blogger.com