czerwca 30, 2015

czerwca 30, 2015

TORTILLA Z BOBEM, AWOKADO, PAPRYKĄ I KOLEDNRĄ




Przygotowanie przepisów z bobem w roli głównej to spore wyzwanie. Z jednej strony obieranie bobu to męka. Bywa, że w misce ląduje co 5 ziarno, reszta dziwnym trafem zostaje pożarta. Każdy to zna z doświadczenia.
Jak więc zachęcić boboholików do zróżnicowanych posiłków z bobem, nie unikając okropnego sądu? Połączeniem smaków! Bo bób ma kilku swoich smakowych kompanów, z którymi komponuje sie wybornie.

Niektórzy gotowanie potraw z bobem uważają za świętokradztwo. Bo bób w Polsce jada się od zawsze tak samo: świeżo ugotowany, najlepiej prosto z garnka. Tak smakuje świetnie, ale my nieco na przekór tradycji zapakujemy wyśmienity farsz z bobem w tortillę!

Po przepis zapraszam na Hellozdrowie.:

http://www.hellozdrowie.pl/blogi/jedz-sezonowo/tortilla-z-bobem-i-awokado



5 komentarzy:

  1. Te kolory robią wrażenie,musi być bardzo smaczne;))

    OdpowiedzUsuń
  2. haha, zabawne - bób tylko na świeżo! co prawda, to prawda, ale kombinowanie z bobem to wielka, wieeeelka przyjemność ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. zgadzam się w 100% - trzeba "przekombinowywać" tradycję, nie pozwólmy by tradycyjne podejście do jedzenia bobu nam stało na przeszkodzie :). dzięki i pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń