lipca 05, 2016

lipca 05, 2016

PŁATKI JAGLANE NA MLEKU OWSINYM Z SEZONOWYMI OWOCAMI




Ostatnio moim ulubionym składnikiem stały sie płatki jaglane. 
Można je dodawać do granoli, ciast na kruszonkę do crumble, albo po prostu zalać gorącym mlekiem i zajadać.
To świetna i kolejna alternatywa dla tych, którzy nie wychodzą bez śniadania z domu i uwielbiają wszelkie owsianki i inne mleczne potrawy.

Do takiej turbo prostej jaglanki pasuje wszytko; masła orzechowe, bakalie, ale najlepiej posmakuje z sezonowymi owocami!
 


szczypta soli
1 łyżeczka ksylitolu/cukru/innego słodkiego syropu

maliny
agrest
jeżyny
porzeczki


❤️‍ Do rondelka wlej mleko. Dodaj szczyptę soli i cukier.

❤️‍ Dodaj płatki jaglane. Proporcje gotowania to 1porcja płatków na 2 porcje mleka.

❤️‍ Gotuj około 5 minut. Mieszaj od czasu do czau.

❤️‍ Przelej do  miseczki.

❤️‍ Dodaj DUŻO owoców.

❤️‍ Zajadaj z uśmiechem.  

 





8 komentarzy:

  1. Wygląda bardzo apetycznie! :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Te owoce robią wrażenie i zachęcają do posmakowania w całości z płatkami ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Wygląda obłędnie pysznie i kolorowo.

    OdpowiedzUsuń
  4. Wygląda przepysznie! :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Takie śniadanka są najlepsze! c:

    OdpowiedzUsuń
  6. pierwszy raz widze przekrojony agrest XD hah pyszne śniadanko ;)

    OdpowiedzUsuń
  7. u mnie śniadanie w tym stylu prawie codziennie, nie ma jak świeże owoce z rana! :-)

    OdpowiedzUsuń
  8. Taka piękna owsianka na śniadanie to doskonały początek dnia :) Ps. Nie wiem o co chodzi z tym Facebookiem, ale od jakiegoś czasu nie widzę Twoich postów i zaglądam na bloga, żeby być na bieżąco ;)

    OdpowiedzUsuń