tag:blogger.com,1999:blog-2945795313876789569.post4516414759331200604..comments2024-03-28T10:39:34.071+01:00Comments on Wegan Nerd - roślinne gotowanie: DROŻDŻÓWKI Z MĄKI JAGLANEJ Z POMIDOREM MALINOWYM I PORZECZKAMIWegan Nerdhttp://www.blogger.com/profile/06392556341774347565noreply@blogger.comBlogger11125tag:blogger.com,1999:blog-2945795313876789569.post-67443212498538385592017-08-07T11:10:18.059+02:002017-08-07T11:10:18.059+02:00Są fenomenalne. Kiedyś robiłam z owocami leśnymi a...Są fenomenalne. Kiedyś robiłam z owocami leśnymi ale teraz lato, więc nektarynki, borówki oraz morele. 😁magdahttps://www.blogger.com/profile/17874079429339418498noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2945795313876789569.post-89825076570048710002016-08-01T10:47:55.114+02:002016-08-01T10:47:55.114+02:00Ona tam jest głownie po to by na początku pobudzić...Ona tam jest głownie po to by na początku pobudzić drożdze. Pieczenie z drożdzami na bazglutenowych mąkach jest trudne. ale okazało się, ze jaglana jest bardza wyjątkowa, więc jest prawdopodobieństwo, że na samej jaglanej czyli około 400g się uda:))Wegan Nerdhttps://www.blogger.com/profile/06392556341774347565noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2945795313876789569.post-23235961078634013762016-07-31T22:45:27.534+02:002016-07-31T22:45:27.534+02:00Jeżeli próbuję bez mąki pszennej, to dodać po pros...Jeżeli próbuję bez mąki pszennej, to dodać po prostu 100 g mąki pszennej? Ona tam jest jako zlepek? Pozdro z Bytomia <3MatchesandCandleshttps://www.blogger.com/profile/00202962304554825331noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2945795313876789569.post-78970576551867423112016-07-25T08:29:26.840+02:002016-07-25T08:29:26.840+02:00A sorry, nie przeczytałam wstępu dokładnie ;)A sorry, nie przeczytałam wstępu dokładnie ;)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2945795313876789569.post-6700021601926656882016-07-25T07:38:15.186+02:002016-07-25T07:38:15.186+02:00Na pewno wypróbuję:) Na pewno wypróbuję:) ekocentryczkahttps://www.blogger.com/profile/06668791462297552911noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2945795313876789569.post-13900242000311589472016-07-23T18:49:34.049+02:002016-07-23T18:49:34.049+02:00Smacznie :)Smacznie :)Kinga https://www.blogger.com/profile/16559861728089478274noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2945795313876789569.post-21425077671000399542016-07-23T16:25:53.755+02:002016-07-23T16:25:53.755+02:00Jak pisalam we wstępie trudno powiedzieć, próbował...Jak pisalam we wstępie trudno powiedzieć, próbowałabym ewentualnie na samej jaglanej. Wegan Nerdhttps://www.blogger.com/profile/06392556341774347565noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2945795313876789569.post-71973880440018539052016-07-23T13:37:12.652+02:002016-07-23T13:37:12.652+02:00A mąka pszenna jest konieczna? Można ją zastąpić n...A mąka pszenna jest konieczna? Można ją zastąpić np. kukurydzianą albo ryżową?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2945795313876789569.post-30449297253323227082016-07-23T07:49:58.577+02:002016-07-23T07:49:58.577+02:00właśnie miałam ochotę na drożdżówkę, a twoje wyglą...właśnie miałam ochotę na drożdżówkę, a twoje wyglądają smakowicie. Jak zawsze świetny przepis ^^<br />Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/02502543191664869567noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2945795313876789569.post-41605016113184409712016-07-23T06:35:41.717+02:002016-07-23T06:35:41.717+02:00Super! Nigdy nie dodawałam zmiksowanych owoców do ...Super! Nigdy nie dodawałam zmiksowanych owoców do ciasta. Muszę spróbować. Osobiście nie trzymam bgl wypieków drożdżowych tak długo, aby wyrosły. Max 40 minut. Bywa, że drożdże słabną i ciasto przed włożeniem do piekarnika opada, a przecież nie ma się co uwalniać bo glutenu brak. Jesteśmy na diecie bgl od 8 lat. Przerobiłam już drożdżówki glutki i kamyki ;). Wprawa czyni mistrza. Dzięki za przepis :).VFHhttp://vanillaforhome.blogspot.com/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2945795313876789569.post-30378242816420303192016-07-22T21:58:15.588+02:002016-07-22T21:58:15.588+02:00Jaglana opcja jest super :) Też bardzo lubię z tą ...Jaglana opcja jest super :) Też bardzo lubię z tą mąką eksperymentować, chociaż z drożdżowym jeszcze nie miałam okazji. Judhttps://www.blogger.com/profile/09001015461455469112noreply@blogger.com